2016: Голямото завръщане на руските туристи

България се надява да възстанови туристическия поток от Русия, заяви министърът на туризма Николина Ангелкова по време на „кръгла маса“ за туризма.

„Изминалият сезон беше много труден, през лятото туристическият поток от Русия се понижи с 28%, обаче сега от страна на руските туристически оператори ние виждаме, че интересът към почивка в България е както и преди висок и ние се надяваме, че в бъдеще броят на туристите да достигне нивото от 2014 година“, отбеляза Ангелкова, цитирана от Фокус.

Министърът подчерта, че българската страна предприема всички мерки за активизация на руското туристическо направление. В частност, продължава работата по облекчаване на визовия режим, разширяването на консулското присъствие на България в Русия, опростяването на процедурите по организиране на чартърни полети.

Обсъжда се възможността за включване на допълнителни екскурзии в допълнителните пакети, провежда се активна рекламна кампания.

Генералният консул на Русия във Варна Сергей Лукянчук предложи да се помисли за издаването на визи за руснаци непосредствено в българските летища, да се организира круизно съобщение между пристанищата на Варна и Бургас с Новоросийск и да се разшири географията на чартърните полети.

„Всеки туристически пакет трябва да има екскурзионна програма, обикновената почивка на море вече не е интересна на повечето руснаци“, заяви той.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови