Съмнителни турскии фирми атакуват Слънчев бряг

Elehus Travel вече е разкрила 12 щанда за продажба на екскурзии и почивки

Туроператори от Слънчев бряг са подали сигнали за разкриването на на щандове за продажба на екскурзии и мероприятия от турската фирма Elehus Travel, която няма Удостоверение за регистрация от Министерството на туризма, а само работно време. Разрешението за работно време е издадено на търговски обект, а не на фирма за туристически услуги. Това е начин да се развива туроператорска дейност, без фирмата да е в регистрите на Министерството на туризма, алармират българските туроператорски фирми в най-големия черноморски курорт.

Подобна съмнителна дейност, която се базира на издадено разрешение за работно време на търговски обект, развиват и фирмите Шампион, Херсекли и Нестур.

Фирма“ Шампион - Юммас - Мюзеям Незир ЕТ“ е със седалище град Исперих и се рекламира в интернет като туристическа агенция. „Херсекли“ е със седалище Лозенград, Турция, а „Нестур“ е със седалище Бургас. Никоя от тези фирми няма Удостоверение за развиване на туроператорска дейност от Министерството на туризма, показа проверка на burgasdream.com.

Сигналът за незаконната дейност на  четирите фирми е подаден до Бургаската Регионална туристическа камара, която е алармирала Комисията за защита на потребителите за региони Бургас, Сливен и Ямбол.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови