Ужасени туристи се оплакват в посолството от варненски ресторант

Хотелски ресторант в курорта “Св. Св. Константин и Елена“ е бил затворен в продължение на три седмици заради фрапиращи нарушения,

заяви шефът на Областната дирекция по безопасност на храните във Варна д-р Златина Димова.

Заради лошата храна и хигиена в обекта чуждестранни гости подали сигнал до Министерството на туризма и дори до посолството на страната си с оплакване от трагичните условия. След затварянето на ресторанта и налагането на глоба той вече отговаря на изискванията, увери д-р Димова.

Освен заведението в курорта, през лятото е затворен и ресторант в почивна база в Шкорпиловци. Там крайната мярка е предприета заради лошо стопанисване на материалната база. Общо 585 проверки са извършили инспекторите от Областната дирекция по безопасност на храните във Варна от началото на юни до 9 септември.

Съставени са 18 акта за нарушения и са издадени 96 предписания, най-вече за пропуски в документацията, храни с изтекъл срок на годност или липса на етикети, проблеми в сградния фонд. Бракувани са над 100 кг. миди, 72 кг. месни и млечни продукти и 9 кг. понички и царевица.

Най-много сигнали за нерегламентирана продажба на храна има за плажа в Шкорпиловци. Прави впечатление, че продавачите вече не са роми, а българи.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови