Ето какво казаха кметовете за общия туристически продукт /снимки/

Представители на 13-те общини в Бургаска област и на туристическия бизнес днес подписаха декларация за създаване на Организация за управление на туристически район „Южно Черноморие”.

Идеята на Организацията за управление на туристическия район (ОУТР) е всички общини на територията на област Бургас да развиват общ туристически продукт, който ще бъде предлаган по време на участието на общините на различни туристически борси както у нас, така и зад граница.

Ето какво споделиха кметовете:

Жельо Вардунски, кмет на община Камено:

Камено е основно селска община, но имаме исторически забележителности Искаме да се включим в организацията, да направим нещо ново. Така ще може общината да е показана с историческите си ценности на туристите.

Георги Димитров, кмет на община Карнобат:

Условията при общините са различни. Ние се опитваме да развиваме съпътващ туризъм – исторически и винен. Имаме обаче идеалната възможност да сме логистичен център. Произвеждаме продукция, която може да се изпозва от курортните центрове.

Илиян Янчев, кмет на община Малко Търново:

Имаме туристическата дестинация Странджа, която е различна планина. Историческото наследство предизвиква все по-голям интерес от страна на туристите. 

Общият пакет от море и планина ще им даде възможност да видят нещо по-различно. Александър Фол е казал: Странджа е планината на вечното завръщане.

Диана Кондова, началник отдел „Туризъм и туристическа реклама“ – община Несебър:

Община несебър е най-яркото отражение на всички процеси в отрасъл Туризъм. За нас е изключително важно да смбе част от тази Организация за управление на туристически район „Южно Черноморие”.

Илия Джингов, директор на дирекция „Туризъм, инвестиции и управление на проекти“ – община Поморие:

Подкрепяме изцяло инициативата за общ туристически продукт.

Димитър Германов, кмет на община Приморско:

Радостното е, че се обединяват двете страни – общини и бизнес. В Приморско от няколко години прилагаме този вариант. Подкрепяме идеята и ще участваме в нея.

Исмаил Осман, кмет на община Руен:

Начинаещи сме по отношение на туризма, но имаме природни забележителности. Развиваме селски и ловен туризъм.

Иван Жабов, кмет на община Средец:

Приветстваме идеята за общ туристически продукт и ще се включим в нея. Имаме обичаи и фолклорни празници, които можем да представим на туристите.

Васил Панделиев, кмет на община Сунгурларе:

Имаме обекти, които си заслужава да бъдат посетени. Имаме музейна сбирка за вино, иконна зала. Заставаме на 1000% зад идеята. 

Георги Лапчев, кмет на община Царево:

Като морска община, при нас основната част от приходите, както и поминъкът са от туристическия продукт. Инициативата е прекрасна, с готовност ще подкрепим идеята да се сдружим в организацията, за да се показваме като едно цяло пред света. Общият продукт ще увеличи приходите. 

Васил Едрев, кмет на община Айтос:

 

Решили сме твърдо да участваме в този продукт. Общият туристически продукт ще е по-продаваем.

ОУТР

Концепцията за ОУТР беше създадена от екипа на министър Николина Ангелкова, а инициативата за нейната реализация в област Бургас бе подета от нейния съветник и председател на Постоянната комисия по туризъм към местния парламент Живко Табаков.

Информационен сайт burgasdream.com се включи в популяризацията на общия туристически продукт, като ще представи поотделно всяка една от 13-те общини.

Текст и снимки burgasdream.com

Добавете коментар


Защитен код
Обнови