Ангелкова: 20 плажа са с повтарящи се нарушения

На около половината от отдадените на концесия морски плажове са установени нарушения през Лято‘2016.

Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова по време на срещата с концесионери и хотелиери, на която бяха обсъдени предстоящите промени в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие. По думите й на около 20 плажа, отдадени на концесия, са установени повтарящи се нарушения.

„С организирането на днешната среща, изпълняваме поетия ангажимент пред вас да обсъдим получените предложения и последни коментари по промените на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие. Целта ни е до края на годината законът да е в Народното събрание“, каза още Николина Ангелкова. Тя информира участниците в срещата за получените предложения по проекта на законопроекта и се ангажира, че ще бъде ускорена работата по неговото приемане.  

Министърът акцентира, че 2016 г. ще бъде рекордна за българския туризъм и призова присъстващите да продължат с работата за подобряване на туристическия продукт и предлагането на качествена услуга, защото само по този начин ще се запази положителната тенденция и постигнатите резултати.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови