45% от британците не биха и си помислили за ваканция в България

Ако не бяха Брекзит и терористичните атаки в любимите им курорти

Доскоро страната ни беше рай за руските и унгарските туристи, но изглежда към тях са на път да се присъединят и британците. И макар досега да се отнасяха с леко недоверие към България, жителите на Обединеното кралство тази година ще опознаят и нашите географски ширини. Това показва проучване на Travelzoo. Цитирано от Travel Daily.

Според данните от изследването топ дестинациите на 2017 г. ще са България, Хърватия и Полша. Голяма част от британците ще се откажат от обиколките на западната част на континента, за сметка на пътувания на изток. А факторите, предопределящи това, са Brexit и нестабилността на паунда. Допълнителен стимул за избора им са продължаващите терористични атаки в Западна Европа.

Проучването "Travelzoo - Тенденции при пътуванията Пролет 2017" показва още, че британските туристи ще похарчат поне 10% повече за своята ваканция през настоящата година в сравнение с предишните. Въпреки че проучването показва, че България, Хърватия и Полша са най-популярните ваканционни дестинации в Източна Европа тази година, 45% от британците, които смятат да изберат тази дестинация, признават, че никога преди не им е и хрумвало да изберат тази места за ваканцията си.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови