Местата в гръцките курорти няма да стигнат това лято

Расте броят на руснаците, които резервират вили край морето за цялото лято, показват данни на руските турооператори

Лятото носи надежди за отличен сезон за хотелиерите в Гърция и Кипър, но местата могат да се окажат недостатъчни. Това коментират от асоциацията на руските туроператори АТОР в анализ, публикуван сайта на организацията.

Според данните на агенциите в Русия резервациите за гръцките и кипърските курорти са рекордни и търсенето вече превишава предлагането. Към този момент резервациите в хотели в двете дестинации е няколко пъти по-високо спрямо същия период на 2016 г., обясняват от бранша.

Според туроператорите резервациите за Гърция са започнали много рано и още през декември 2016 г. е имало увеличение на заявките. След новогодишните празници увеличението е още по-силно.

Руските туристи са привлечени от отстъпките, предлагани от кипърски хотели, които в някои случаи достигат и до 30%, както и от допълнителни услуги, като например безплатно настаняване на деца или трансфер до хотела.

Двете държави се оказват и едни от най-сигурните в последните месеци, което също привлича туристите, отчитат още руските туроператори. На този фон в Русия не очакват много сериозен отлив на туристи към Турция. Страната привлича с безвизово пътуване на туристите и вероятно ще бъде доминираща при резервациите в последния момент.

Интересен аспект представляват и руснаците, които прекарват повече от три седмици на почивка. Те се възползват от услуги на туристически компании, които наемат дългосрочно недвижими имоти край морето в Гърция и Кипър. Това е и изгодно, и много модерно за семейна почивка, посочват представители на руските туроператори.

Според данните на бранша всяка година расте броят на руските туристи, които прекарват 2-3 месеца, а в някои случаи - и цялото лято, на море. Най-голямо е търсенето на подобни почивки на о. Крит, но се увеличава и търсенето на вили на Пелопонес, както и на Корфу.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови