Мамят с ваучери за приключенски туризъм в Аркан хан

Туристи готови да линчуват управителя на хотелския комплекс в Триград 

Бесни туристи са готови на саморазправа с управителя на комплекс Аркан хан в Триград, научи burgasdream.com.

От разказа им става ясно, че са били примамени с приключенски туризъм – конна езда сред живописната природа на Западните Родопи, а нищо подобно не се е случило, въпреки че е платено предварително.

Потърпевшите, които са от Бургас, се оплакаха от наглото отношение и непрестанните лъжи по време на престоя им.

Историята започва от 22 декември м.г., когато закупуват ваучери от wishio – за приключение. Избрана е конна езда, като сред предложенията печели екзотиката на Аркан хан в Триградското ждрело.

Платена е сумата от 209 лв., в която се включват две нощувки със закуски и конна езда за двама – 60 минути. Според правилата ваучерите трябва да се използват в рамките на 6 месеца, като 14 дни преди желаната дата да се направи заявка по телефона.

Решено е датите да са 5 и 6 май, нашите „приключенски туристи“ правят заявка 20 дни преди това. Оказва се, че няма места, защото е празник. Отговорът е „с ваучери по празници не приемаме“, т.е. предплатилите туристи са по-назад в класацията /така и така вече са платили/.

Компромисният вариант е седмица по-късно. Всичко е ОК  до момента, в който се отваря дума за ездата. От персонала на комплекса обясняват, че „там по-долу, в конната база има един човек с каубойска шапка – обърнете се към него“.

Ден първи, петък, 12 май. Човекът с каубойската шапка /по-късно става ясно, че името му е Веско/ не е в наличност. В конната база няма признаци на живот. На плаца се мъдри само дръглива кобилка с малко конче. 

От персонала обясняват, че и утре е ден, а и инструкторът по езда ще е там към 11 ч.

Надписът „Бар Самар“ също се оказва подвеждащ, защото самар има, но бар няма.

Ден втори, събота, 13 май. 

11 ч. Човекът с каубойската шапка отново го няма, но пък на оградата са метнати мокри чорапи и мръсен работен панталон – също мокър. 

11.30 ч. Веско се появява. Уклончиво обяснява, че инструкторът ще дойде след обяд, може би към 14 ч, защото щял да кара нови коне.

14.45 ч. Веско уведомява, че инструкторът е по пътя, но ще се забави, ще пристигне към 18 ч. Нашите туристи настояват да говорят по телефона с него.

Инструкторът обяснява, че няма как да стане с ездата, защото „животните към 18 ч ще са гладни и ще са нервни“. Все пак обещава да пристигне към 17.30 ч и да си изпълни ангажимента.

17.30 ч. Инструктора го няма. Веско обяснява, че му се е случила авария на пътя и е претоварвал конете. Всичко вече лъхало на пълна измислица.

Затова нашите упорити бургазлии се срещат с управителя на Аркан хан Драгомир Пеев. Той се опитва да ги замотава с аварията на пътя и с това, че на следващия ден ще си изпълнят задължението. Притиснат до стената обаче накрая си признава, че езда няма да има.

Сменили се собствениците, чудел се сега как да свързва двата края, нямали вече договорки с конната база. От фирмите посредници му вземали голям процент и т.н., и т.н.

***

Описахме този случай защото не е единствен. Докато нашите бургазлии са били в Аркан хан е имало още две групи, зарибени и разочаровани по същия начин.

Десетки са измамените с ваучери в Аркан хан, които са си платили за конна езда, а едиственото екстремно преживяване за тях е било надлъгването с персонала на конната база и хотелския комплекс. 

Единствено здравите нерви на нашите туристи са спасили от линч управителя, споделиха самите те. Няма гаранция обаче за следващите с предплатени ваучери.

В същото време Аркан хан продължава да се рекламира с конната база и приключенския туризъм /виж линка долу/. 

http://www.arkantours.com/bg

Все още туристите се прилъгват с услуга, която не се предлага. Което от една страна е измама, а от друга нелоялна конкуренция с околните хотели и комплекси.

Комисията за защита на потребителите и Комисията за защита на конкуренцията би трябвало да се занимаят със случая.

Текст burgasdream.com

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови