Без нудисти на най-стария нудистки плаж - Делфин

Наемателят на плажа до къмпинг "Делфин" направи опит да изгони нудистите от мястото, което до преди година беше известно като най-старият нудистки плаж по Южното Черноморие. За това разказаха почиващи

пред "Дневник".

Плажът от началото на май вече не е див, след като беше отдаден под наем за следващите пет години на пловдивското дружество "Тйва Интернешанъл" със собственик Йордан Тодоров. РИОСВ-Бургас обяви за незаконна и изградената от наемателя масивна дървена стълба до плажа.

Тази събота (8 юли) е бил подаден сигнал на 112 за плажуващи, които "нарушават обществения ред". Това е обяснил полицаят, който е отишъл на място, но не е имал реално основание да ги глоби. Този ден на плажа е нямало табели, които забраняват нудизма и полицаят не е могъл да издаде акт или да изгони посетителите. Един от посетителите – чужденец, който посещава мястото от 30 години като нудист, не е успял да разбере с какво тази година нарушава обществения ред.

Един от туристите е посетил по-късно след проверката районното управление. Дежурният му е обяснил, че този понеделник е бил представен инструктаж с нареждане при сигнал на 112 за нудисти на плаж в община Царево полицаите да глобяват по чл 8, алинея 3 от Наредбата за обществения ред, която е за "непристойно поведение".

В неделя наемателят вече е поставил табела, която гласи, че плажът не е нудистки, а на английски – че не е за "нудист" (изписано е в ед.ч., на англ.).

Отново е имало плажуващи-нудисти в неохраняемата част на плажа, но този път проверки от страна на полицията не е имало.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови