Глоба за концесионера на плаж Нестинарка

След подадените сигнали за нередности на плажа "Нестинарка", Комисията за защита на потребителите е наложила глоба на стопанина на плажа. 

Глобата е за това, че концесионерът искал по 5 лева от плажуващите за шалте, а обявената в договора цена за чадър и шезлонг била по 36 стотинки.

По този начин сянката на плажа "Нестинарка", които беше обявен за най-евтината плажна ивица на Черноморието, всъщност не е излизала толкова евтина.

Припомняме, в петък, 7 юли, министърът на туризма Николина Ангелкова обясни, че след подаден сигнал за нередности на плажа "Нестинарка", ивицата е била проверена. По думите на Ангелкова в хода на проверката инспекторите не са установили нередности. Тогава се оказало, че шалтета към шезлонгите няма.

Ангелкова обясни още, че цените за чадърите и шезлонгите са регламентирани в договорите за концесия и възлизат на 0,36 лв. за един брой чадъри и за един брой шезлонг. "Оттам нататък всички допълнителни услуги, които се предлагат на плажа се определят на цени, съобразно усмотрението на концесионера", допълни тя.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови