Предлагаме на руснаците поклоннически маршрути

Министър Ангелкова ще участва в национална среща на тема "Чудесата на Созопол - визитка на България пред света.Нови възможности за развитие на културно-историческия туризъм в региона". Министър Ангелкова и посланик Макаров

посетиха Троянския манастир и обсъдиха предлагането на руския пазар на маршрути за поклоннически туризъм в България. 

Министърът на туризма Николина Ангелкова и извънредният и пълномощен посланик на Руската федерация у нас Анатолий Макаров посетиха Троянския манастир "Успение Богородично" и обсъдиха възможностите за разработване за руския пазар на маршрути за поклоннически туризъм в България.

Визитата на руския дипломат бе по покана на българския министър, съобщиха от Министерството на туризма.

Руските туристи проявяват подчертан интерес към културно-историческите обиколки в страната ни, включително към многобройните църкви и манастири и духовни празници. 

Традиционно доброто ни партньорство в туристическата индустрия може успешно да се надгради с нови специализирани услуги, включително за религиозен туризъм, е заявила министър Ангелкова.

Тя е припомнила, че гостите от федерацията са сред туристите, които ползват много допълнителни услуги към основните туристически пакети. 

За първото полугодие на 2017 г. в България са реализирани над 210 хил. посещения на руски туристи, което е с близо 4% повече от същия период на рекордната минала година.

Министър Ангелкова е изказала надежда, че този ръст устойчиво ще се увеличава и в бъдеще. 

Посланик Макаров е уверил, че България предлага много разнообразни форми за отдих и пътешествия и става все по-предпочитана дестинация за неговите сънародници.

Министър Ангелкова ще участва в национална среща на тема "Чудесата на Созопол- визитка на България пред света.Нови възможности за развитие на културно- историческия туризъм в региона". Срещата ще се проведе в Созопол на 10 юли и в нея ще вземат участие и министърът на културата Банов, кметове на морски общини, археолози, историци и представители на туристическия бранш. 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови