Въвеждат регламент за къмпингуването

През следващата година ще бъдат въведени и нови регламенти за къмпингуването – с промени в Закона за туризма, които би трябвало да влязат в парламента за разглеждане до края на годината. С поправките ще се даде определение какво е къмпинг, какви са видовете къмпинги и къде може да се къмпингува, съобщи министър Николина Ангелкова. 

Предстоят промени и в Закона за устройство на територията, които намалят изискванията за строителство на къмпинги, тъй като интересът е голям. 

За извършените през летните месеци проверки на плажовете, Ангелкова каза, че най-грубите нарушения, които са констатирани е неправомерното използване на плажове от бивши концесионери. Те извършват търговска дейност, но не внасят дължимите за това такси на държавата. Задвижени са необходимите процедури и вече има и постъпили дължимите плащания за няколко плажа, съобщи министър Николина Ангелкова.

Министерството очаква повишаване на интереса към стопанисването на плажовете с въвеждането на групирането на ивиците. Това се планира с изменения в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, които Министерството на туризма публикува за обществено обсъждане

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови