Намаляват бюрокрацията за туристическия бранш, отпадат 19 вида документи

Депутатите приеха на първо четене Законопроект за изменение и допълнение на Закона за туризма. Това стана на 8 февруари, а коментира по темата направи Ася Пеева - Народен представител от ПП ГЕРБ.

Ето какво съобщи Ася Пеева:

Днес в Народното събрание бе приет на първо четене Законопроект за изменение и допълнение на Закона за туризма.

С него изключително се намалява административната тежест – отпадат 19 вида документи, които засягат предоставянето на почти всички 35 административни услуги по закона за туризма.

Със законопроекта се осигурява равнопоставеност на туристическия пазар, създава се възможност за взаимно признаване на защитата на потребителите от страните членки на ЕС в случай на несъстоятелност на търговците. Увеличава се срокът на категоризиране от кметовете на общините – от два на три месеца.

Промени в Закона за туризма се предвиждат и по отношение на ученическите пътувания, като например изискванията към стандартните пътувания изцяло и задължително да се прилагат и към пътуванията с обща цена за децата и учениците. Преди приемане на второ четене предстои обсъждане на отпадане одобрението от началника на съответното РУО на договора, сключван между туроператора и директора на училището или детската градина.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови