Ангелкова: Предлагаме създаването на Туристически инспекторат 

С изменение в Закона за туризма предлагаме създаването на Туристически инспекторат, за да може Министерството на туризма да не чака друг орган да го сигнализира с очевидни неща. 

Това каза пред журналисти в Народното събрание министърът на туризма Николина Ангелкова по повод сигнал за мизерни условия в тризвездния хотел „Чифлика пасас ризорт и спа“ в село Чифлика. 

„Да можем да реагираме незабавно и да не се случва това, на което сме свидетели в момента“, заяви тя и уточни, че промените в закона ще бъдат внесени до месец. 

„С промените в Закона за туризма, които предстоят, няма да се допуска функционирането на обекти като този в село Чифлик“, изтъкна Николина Ангелкова. Тя обясни, че през 2015 година хотелът е стартирал процедура за получаване на 4 звезди, което му е отказано. 

„Хотелът е обжалвал заповедта ми за отказ, но естествено е спечелена от нас в съда“, коментира министърът. „Хотелът използва нерегламентирано в името си „СПА“, а няма сертификат за това по наредбата. Това е още едно нарушение“, посочи Николина Ангелкова. 

„Ще бъдем безкомпромисни. Ако се правят дори и малки компромиси и изисквания в наредбата не се вземат предвид - това се отразява на качеството на българския туризъм“, категорична бе тя, цитирана от Фокус. 

„Например миналото лято проверихме 10 хотела, които бяха проверявани от КЗП, съставили сме актове на 9 от тях“, обясни министърът. 

„Недопустимо е хората да остават излъгани и да се натъкват на такива мизерни условия, както и тези хотели да рекламират по този начин българския туризъм“, посочи Николина Ангелкова. 

 „Съветвам гражданите, които са имали такъв лош опит и са изживявали кошмарно пътуване или почивка, да сигнализират, за да предприемаме мерки“, каза още тя.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови