Британските туристи злоупотребават с обезщетения, правителство им взема мерки

Правителството на Великобритания е предприело действия относно контрола при възстановяването на разходи в случаи на хранителни натравяния по време на престоя на британските туристи в чужбина. 

Това съобщиха от Бургаската регионална туристическа камара.

Мерките, които са в сила от 7 май 2018 г., целят фиксиране на размера на обезщетенията и пропорционалното им разпределяне, което да улесни разрешаването на застрахователните претенции. 

Предприемането на тези действия преди началото на предстоящия туристически сезон е важна крачка за разрешаването на проблема. С това са се заели и националните регулаторни органи на Великобритания, които отговарят за разкриването на злоупотреби, свързани с изплащането на обезщетения. 

През август 2017 г. е бил отнет лиценза на застрахователна компания, подтиквала туристи към подаването на несъстоятелни претенции за обезщетение заради хранително натравяне по време на почивката им. Отговорност за разрешаването на този проблем носи и туристическата индустрия, която също въвежда строги мерки за контрол, включващи налагането на санкции при опити за злоупотреба.

Тази информация е в следствие на проведена среща между Ирена Георгиева, заместник-министър на туризма и Пол Кларк, консул на Великобритания в София и регионален мениджър.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови