Половин млрд. лв. повече оборот по Южното Черноморие /видео/

С половин милиард лева повече в сравнение с предходната година, са приходите в бизнессектора в Бургаски регион това лято.

През 2017 г. оборотите са били 2 млд. лв., а през 2018 г. – 2.5 млрд.

Това съобщи днес на пресконференция вицепремиерът Валери Симеонов. Той се срещна с кметовете на морските общини от Бургаска област и остана доволен - туристическият сезон се оказа успешен. 

Вицето отчете 2% ръст на оборотите през юни и юли, спрямо предходната година, като скокът само от данъци от януари до 17 септември т.г. е с 82 млн. лева повече. 

Сезонът е завършил тихо -  с 96 акта, 426 предписания и 35 разпореждания и две запечатани заведения, затворени заради високи децибели", коментира вицепремиерът.

Скок с 36 млн. лева има и на осигуровките. "Това показва, че бизнесът се е стабилизирал и дисциплинирал, покачват се и оборотите по касовите апарати", обобщи Симеонов. 

МВР бележат 30% по-малко кражби това лято, намалели са обирите в Слънчев бряг, и не са регистрирани такива в Созопол и Царево.

112 проверки са направили от Регионалната здравна инспекция (РЗИ) на морската вода. Няма установени плажове с лошо качество, а тези определени като "отлични", са 48 на брой.

2117 проверки са извършили служителите от Агенцията по храните /БАБХ/. Няма нито едно констатирано натравяне в хотелски вериги, къщи за гости и туристически зони. 

Наложените санкции от РИОСВ на нарушители са на стойност 1, 795 млн. лв.

От тях 1,787 млн. лева са актовете, издадени за недобро стопанисване на пречиствателната станция във ваканционно селище Елените. 

"Тя е собственост на известно издирвано от МВР лице, от крупния хотелиерски бизнес", подчерта Симеонов /б.р. на хотелиера Ветко Арабаджиев/. 

ОЧАКВАЙТЕ ОЩЕ ПО ТЕМАТА!

Текст, снимки, видео: meduzata.com

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови