Отрядът за борба с тероризма заминава на море

947 български полицаи ще пазят туристите това лято

Екипи от Отряда за борба с тероризма ще бъдат командировани по морето през летния сезон, за да подсигурят спокойствието на чуждите и родни туристи в големите хотели, а и по автогарите и летищата във Варна и Бургас, обяви МВР шефът Младен Маринов, цитиран от trafficnews.bg.

Вече е изготвен план за противодействие на престъпността, опазването на обществения ред, безопасността на движението и осигуряването на пожарната безопасност в курортите.

"Заложено е извършването на проверки на банкови и небанкови финансови институции, бюра за обмен на валута, касови помещения и местата за инкасиране на големи суми", коментира той.

"947 български полицаи ще пазят туристите това лято", посочи Маринов.

По думите му те ще бъдат съсредоточени най-вече в Бургас, Варна и Добрич, като места с най-голяма концентрация на туристи.

"На база на анализ на средата на сигурност е заявена необходимост за командироване на 947 служители, 781 - за ОДМВР- Бургас, 126 в ОДМВР- Варна и 40 за ОДМВР-Добрич", обясни МВР шефът.

И през този летен сезон по родното Черноморие ще има командировани полицаи от други държави – Румъния, Чехия, Полша и Германия.

"Чуждестранните полицейски служители са в регламентираното за страната си униформено облекло", каза той.

"Изминалият през 2018 година летен сезон се оценява като успешен, без тежки инциденти и с относително по-малък брой посегателства срещу личността и собствеността на туристите в сравнение с 2017 година", заключи Младен Маринов.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови