На Нестинарка пак: 36 стотинки за шезлонг, 5 лева за шалте

5000 лева ще бъде глобен концесионерът на плаж Нестинарка, обявил лъжливата цена от 36 стотинки на шезлонг. Именно с тази цена той е спечелил концесията си. 

Тъй като пряко нарушава условията по договора, няма нужда да бъде предупреждаван, директо ще се пристъпи към глоба, обясниха инспектори от Министерството на туризма, които извършват проверката на място.

Към обявените стотинки се добавят 5 лв. за шалте към шезлонга и други подобни. Но концесионерът не бил открит нито вчера, нито тази сутрин, признаха пред  bTV представителите на министерството, които обикалят плажовете. 

Той обаче има посочен адрес в договора и на него ще бъде намерен, успокояват те. Освен глобата ще получи и предупреждение, че при повторно нарушение договорът му ще бъде прекратен.

Недопустимо е клиентите да бъдат принуждавани да си вземат нещо, което е извън техните потребности.

Това каза за „Тази сутрин“ по bTV председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов. По повод установените нарушения с разликите в цените за чадър и шезлонг по Черноморието той обясни, че е важно потребителите да не бъдат задължавани да наемат цял комплект. Маргаритов е на мнение, че потребителите също трябва предварително да се информират за това каква услуга използват. Според него комисията работи ефективно, но въпреки резултатите от проверките, не се взимат следващи мерки, които да променят условията.

Румен Драганов от Института за оценки и анализи в туризма пък заяви, че българският туризъм стои добре на външните пазари. „Категорично сезонът не е пред провал. Негативната кампания срещу туризма у нас не се отразява в чужбина.“ 

Драганов обясни, че ако интересът на чужденците, които летуват в България се наруши, те имат защита от туроператорите. Според него българските туристи като ползватели са ощетени.

 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови