Търсят се концесионери на плажовете Черноморец-юг и Равда-централен

Министерският съвет откри процедури за възлагане на концесия за морски плаж „Черноморец-юг“ в община Созопол и морски плаж „Равда-централен” в община Несебър, съобщи правителственият пресцентър.

Целта е обезопасяване на двата плажа и предоставяне на услуги от обществен интерес за срока на концесията.

Процедурите се провеждат според Закона устройството на Черноморското крайбрежие (ЗУЧК). Предлага се срокът на всяка от концесиите да е 20 години. Той е обусловен от гледна точка на срока за откупуване на инвестициите и визията за дългосрочно развитие на морските плажове.

Размерът на минималното годишно концесионно възнаграждение за морски плаж „Черноморец-юг“ е 114 912 лв. без ДДС, а за морски плаж „Равда-централен” - 8 071 лв. без ДДС.

Размерът е определен съгласно приетата от Министерския съвет Методика за определяне минималния размер на концесионното възнаграждение за морските плажове- обект на концесия, по реда на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие.

Морските плажове ще бъдат обезпечени със задължителните дейности по ЗУЧК - осигуряване на водното спасяване, обезпечаване на прилежащата акватория, здравното и медицинското обслужване и санитарно-хигиенното поддържане на морския плаж и предоставяне на услуги от обществен интерес.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови