Ще спасят ли британците туризма ни в Слънчев бряг?

Те са в топ 4 на световната класация със заразени от коронавируса

Все още е празен най-големият ни морски курорт Слънчев бряг, който по традиция отваря сред първите сезона. Повечето хотели посочват, че на 10 юни биха могли да отворят врати за туристи. По предварителни данни едва около 5-10% от хотелите в комплекса са започнали подготовка, а другите чакат. Обикновено британските туристи са сред първите, които идват през лятото у нас.

Според Малина Стратиева - хотелиер, два са факторите, които влияят на пътуванията - това са страхът и икономическото положение. "Да посрещнем младежите при тези условия на работа на хотелите е просто немислимо, тъй като едва ли са толкова много любителите на нестандатните почивки, за да дойдат и да не са в компания", коментира тя пред bTV.

 

"Все още нямаме точна информация кога започват чартърните полети, както и точен лист с резервациите, които ще останат", обясни и Стойка Терзиева - представител на Съюза на собствениците в Слънчев бряг.

 

Според нея колкото по-рано се получи точната справка от туроператорите за началото на техните чартърни полети, толкова по-лесно ще бъде да се подготвят хотелите.

Георги Николчев от Българската асоциация на собствениците в туризма, припомни, че британците в момента са в Топ 4 на световната класация със заразени от корованирус. Това е един риск, както за България, така и за всички, които посещават българските курорти, отбеляза той.

"Песимистичен съм, че британските туристи ще посетят това лято нашето Черноморие. Надяваме се на германци за този сезон, но и там нещата са доста сериозни", каза още Георги Николчев.

Днес започва озеленяване, както и ремонт на алеите и инфраструктурата в курорта Слънчев бряг. В началото на май обещанието на правителството за безплатни чадъри и шезлонги на плажовете привлече вниманието на британските медии. Таблоидът "Сън" изчисли, че премахването на таксите ще спести около 140 паунда на семейство при едноседмична почивка на българското Черноморие.

Изданието припомни, че Слънчев бряг е предпочитан за лятна ваканция от британците, заради ниските за тях цени.

В нова публикация от вторник, давайки съвети на мечтаещите за ваканция британци, изданието припомня, че те ще могат да се върнат в "българския Слънчев бряг" веднага след като през юли страната отслаби мерките.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови