Хотелиери в Слънчев бряг още се колебаят дали да работят този сезон

 

Малко хотели на територията на "Слънчев бряг" биха си позволили лукса да работят при тези условия. Това заяви пред bTV хотелиерът Малина Стратиева.

Въпреки че повечето хотелиери в комплекса посочват 10 юни като дата за евентуално откриване на сезона, по предварителни данни едва 5%-10% са започнали подготовка.

Стратиева обясни, че туроператорите са преустановили полетите от Великобритания до 30 юни, така че дори хотелите да отворят на 1 юли, вероятно ще има 15%-20% заетост около 15 юли.

По думи на Стойка Терзиева - представител на Съюза на съсобствениците в "Слънчев бряг", все още няма точна информация кога започват чартърните полети, както и точен лист с резервациите, които ще останат.

Тя изрази опасение, че дори сезонът да започне, ако останат много малък брой от резервациите, които досега са записани, хотелите тепърва ще си направят точна преценка дали въобще да отворят. Причината е, че не е сигурно, че ще бъде икономически изгодно да работят.

Според Терзиева, колкото по-рано се получи точната справка от туроператорите за началото на техните чартърни полети, толкова по-лесно ще бъде да се подготвят хотелиерите.

От своя страна Георги Николчев от Българската асоциация на собствениците в туризма заяви, че е песимист, че това лято британските туристи ще посетят нашето Черноморие. Той обясни, че от бранша се надяват основно на германци.

 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови