Лукс и красота в хотелската стая

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

ТОП 5 на най- скъпите хотели в света представят не само обстановката в хотелските апартаменти, но и останалите екстри, сред които изглед ,музей и концертна зала, за които богаташите по света плащат по 60 000 долара на вечер.

 

5. Hugh Hefner Sky Villa Palms Resort, Лас Вегас - САЩ 

Цена на вечер: 35 487$

Досега в класацията за най-скъпите хотели в света нямаше представители от Съединените щати. В Топ 5, обаче, има цели два. Първият се намира в световноизвестния Лас Вегас - един от най-лъскавите градове в света, известен още като Меката на хазарта и нощния живот. Palms Resort е един от многото луксозни хотели в Лас Вегас. Притежава близо 700 апартаменти и стаи, скъпи ресторанти, концертна зала и разбира се - казино. Най-скъпият апартамент носи името на Хю Хефнър, собственикът на световноизвестното списание Плейбой. От апартамента се открива впечатляваща панорамна гледка към останалата част на Лас Вегас. Разполага със спа помещение, вътрешен басейн и малък водопад. Навсякъде из апартамента е вплетен заекът, лого на Плейбой, който може да бъде видян дори и на фасадата на хотела.

4. Penthouse Suite, Hotel Martinez, Кан - Франция 

Цена на вечер: 37 500$

Hotel Martinez е част от известната верига хотели Hyatt. Веригата е основана в САЩ преди повече от половин век и определено има опит в хотелския бизнес. Хотели от веригата могат да бъдат видени по цял свят, но това е единствения, присъстващ в класацията за най-скъпите хотели в света. Франция е сред най-посещаваните от туристи държава в света, но както разбирате, клиентите на този хотел са доста заможни "туристи". Ежегодния Кинофестивал в Кан е сред най-престижните форуми в света. Всяка година в Кан се събират най-големите кинозвезди и трябва да им бъде предоставено луксозно място, в което да пребивават по време на фестивала. Освен всичко, Кан се намира в Южна Франция - на брега на Средиземно море, така че хотелът изобилства от богати клиенти, дори и да не се провежда Фестивалът в Кан. Най-скъпият апартамент разполага с две бани и спални, трапезария, собствен спа център и огромна тераса, гледаща към Залива на Кан. За дамите има специална стая-гардероб, в която да изберат най-подходящия тоалет за вечерта. Апартаментът и терасата са огромни и клиентите често ги използват за пищни приеми.

3. Ty Warner Penthouse Suite, Четири сезона, Ню Йорк - САЩ 

Цена на вечер: 41 836$

Ето го и вторият представител от Съединените щати, а той от своя страна грабва бронзовия медал в класацията за най-скъпите хотели в света. Ню Йорк е най-големият град в САЩ и най-вече е сред най-важните бизнес и търговски центрове за целия свят. Хотелската верига Четири сезона (Four Seasons Hotel) е известна по света с големия лукс, който предлага на клиентите си. Те, най-вече са големи имена в киното, музика и бизнес средите. Най-скъпият апартамент е на последния етаж на хотела и от него се открива панорамна гледка към Ню Йорк. Нещо повече - гледката е 360 градуса и може да видите всяка точка на Манхатън. Сигурно градският пейзаж е още по-впечатляващ по залез... Апартаментът е с цели девет стаи, разположен на около 400 квадратни метра. Като негов клиент, вие ще разполагате с персонален иконом, фитнес инструктор и дори шофьор.

2. The Presidential Suite, The Raj Palace Hotel, Джайпур - Индия 

Цена на вечер: 45 000$

Цената на нощувка е наистина впечатляваща - само една нощувка е на цената на чисто нов автомобил. Несъмнено, това е най-скъпият хотелски апартамент в Индия. В миналото, сградата на хотела е била резиденция на тогавашния махараджа. В превод "Махараджа" значи владетел, така че няма как да очаквате друго, освен царски лукс. В миналото, индийските владетели са живеели в наистина луксозни резиденции, заобиколени от най-добрия обслужващ персонал, който може да бъде намерен. Тези неща, днес, са неизменна част от хотела Raj Palace в Джайпур. Апартаментът е с огромната площ от 1500 кв. метра, което го прави един от най-големите в цяла Азия. Разположен е на цели четири етажа и е пищно  декориран със злато и слонова кост. Освен изброеното, разполага и с панорамна тераса, плувен басейн и дори музей.

1. Royal Penthouse Suite, Hotel President Wilson, Женева - Швейцария 

Цена на вечер: 65 000$

Златният медалист се намира в Женева, Швейцария и с апартамента си Royal Penthouse изпреварва конкуренцията на втория с цели 20 000$ цена на вечер. Съдейки по цената, нищо друго не би му прилягало по-добре, отколкото златото. От панорамната тераса на апартамента ще се наслаждавате на прекрасната гледка към Женевското езеро и към най-високия връх в Алпите - Мон Блан. Друго важно преимущество е сигурността на хотела - смятан е за един от най-сигурните в света. Разполага със спиращи куршуми врати и прозорци и често е използван при посещения на чуждестранни държавни глави и висши политици. Апартаментът заема целия последен етаж от хотела и има на разположение собствен асансьор. Съставен е от 12 самостоятелни стаи, които за удобство на гостите разполагат с пиано, билярдна стая, собствен фитнес и библиотека.

 

 

 

 

 

 

 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови