Израелските туристи тръгват към България

Израел се очаква днес да вкара България в свободния списък за пътувания. Според тях това ще бъде много добра новина, защото те обичат страната ни.

Израелските туристи посещават морските курорти Слънчев бряг, Златни пясъци и Варна, където съчетават почивката си с хазартния туризъм. Друга тяхна дестинация е София, пише TravelNews, позовавайки се на информация от туроператори. 

Заслуги за вкарването на България в зеления списък вероятно има и вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова, която наскоро проведе телефонен разговор с министъра на туризма на Държавата Израел Асаф Замир. 

Израел е приоритетен туристически пазар и стратегически партньор на България, посочи министърът. През 2019 г. са регистрирани близо 245 хил. посещения на израелски туристи у нас. Проведени бяха преговори за подписване на Меморандум за разбирателство между правителствата на България и Израел за приемане на специални мерки за подпомагане на гражданската авиация в условията на COVID-19. 

Министерството на туризма и Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията съгласуваха без бележки проекта, а Министерството на здравеопазването предостави бележки за медицинските аспекти, информира вицепремиерът своя събеседник.

Министър Замир уточни тогава, че неговата позиция е за България да няма рестрикции, които да повлияят на туризма, и страната да не бъде включвана в червения списък от държави за пътувания.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови