Масово затварят хотелите по морето 

Хотелите по Черноморието започват масово да затварят през идната седмица, съобщиха от сдруженията на собствениците в големите курорти.

Последните големи групи български туристи са посетили курортите в почивните дни около 6 септември, пише "24 часа". Хотелиерите и туроператорите отчитат спад на чуждите туристи от 70 до 90% през това лято, като посещения от Великобритания и Русия изобщо не е имало. 

Заради това много от хотелите в Слънчев бряг, Албена и Златни пясъци изобщо не са отворили. По данни на Министерството на туризма от юни до края на август чуждите туристи на нашето Черноморие са били 372 хил., докато през миналата година броят им е бил 5 млн. 

Според председателя на Съюза на собствениците в Слънчев бряг Пламен Копчев над 70% от хотелите в курорта не са отворили през този сезон, други вече също са затворили от 1 септември. Останалите ще посрещнат посетители от Украйна, Беларус, Сърбия, Израел, Полша и малко от Германия, е казал Копчев пред сайта “Травелнюз”.

До края на месеца само около 15 хотела ще приемат гости в Златни пясъци. Затварянето на местата за настаняване там се дължало на включването на Варна в червения списък на Германия. Същото се е случило и с Албена, тъй като Добрич също беше включен в този списък. 

В курорта спадът за сезона е с около 50% спрямо миналогодишния. Поетапното затваряне на хотели там се дължи и на това, че туристите са основно българи и румънци, а те обикновено идват докъм средата на август.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови