Ето на кои плажове чадърите ще са безплатни 

На 7 морски плажа, възложени на концесия, чадъри и шезлонги ще са безплатни за летен сезон 2021 г. от общо 87 действащи концесионни договора, а именно: “Ривиера” , “Буните 2", "Обзор Мотела", "Бургас - север", "Бургас - централен", "Приморско - централен" , “Къмпинг "Нестинарка". 

На 37 морски плажа, възложени на концесия, единичната цена на чадър и шезлонг ще е в диапазона от 1 лев с ДДС до 6 лева с ДДС. 

Концесионерите на 29 морски плажа до момента не са заявили желание да се възползват от предложението за намалени цени на чадър и шезлонг, съобщават от министерството на туризма. 

Към настоящия момент са подготвени 39 споразумения с концесионери, другите са в процес на подготовка. 

На 6 морски плажа, отдадени под наем, чадъри и шезлонги ще са безплатни за летен сезон 2021 г., а именно: Шкорпиловци - юг, "Ахелой", "Атанасовска коса", ч 1, "Попски плаж - север 5", Царево Централен, Устие на река Велека. 

Наемателите на 21 морски плажа от общо 43, отдадени под наем, са отправили уведомления до министъра на туризма за намерението си да намалят цените на чадър и шезлонг за летен сезон 2021 г. Уведомленията се разглеждат и процедират, като някои от тях подлежат на връщане за некоректно подадени данни. 

Наемателите на 13 морски плажа до момента не са заявили желание да се възползват от предложението за намалени цени на чадър и шезлонг. 

На 15 морски плажа, от заявилите наематели, единичната цена на чадър и шезлонг ще е в диапазона от 1 лев с ДДС до 5 лева с ДДС. На 2 морски плажа е установено, че не се предоставят изобщо чадъри и шезлонги и съответно предложението за намаление е неприложимо. 

От общо 133 морски плажа: 

Безплатните са общо са 13 бр.; 

С цени от 1 до 5 лв. с ДДС са 52 бр.; 

Без намаление към настоящия момент са 42 бр.; 

Морски плажове без чадъри и шезлонги – „Рибарски“, “Батовски“ и „Созопол – запад част 2“ – общо 3 бр. 

На 23 морски плажа се уточняват параметрите на потенциалните споразумения, съобщават още от министерството на туризма.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови