700 самолета с чешки туристи очакваме на летище Бургас

Между България и Чехия за лятото са планирани около 700 полета за летище Бургас и 160 за Варна. Това е заявила служебният министър Стела Балтова в рамките на двустранната среща между министрите на външните работи на България и Чехия – Светлан Стоев и Якуб Кулханек, съобщават от Министерството на туризма.

Обсъдена е възможността чешките туристи да могат да влизат на територията на България 22 дни след поставянето на първа доза ваксина, без да се налага да остават в карантина или да представят негативен тест. Обмисля се решение в тази посока.

Министър Якуб Кулханек е съобщил, че около 50% от населението на страната му е с поставена първа доза ваксина и е изразил надежда за скорошни мерки, които да облекчат пътуванията на чешки туристи до България.

„Това ще бъде една много добра новина за онези чехи, които подготвят отпуската си и се колебаят, новина, която ще ги убеди да изберат именно България за своя дестинация“, е казал той.

Преди пандемията, през 2019 г., чешките туристи, посетили страната ни, са 189 хиляди, а през миналата година – едва една четвърт от това число. На срещата е изразена надежда нивата от 2019 да бъдат надминати.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови