България вече е любим маршрут за турските туристи

България се е превърнала в една от най-предпочитаните дестинации за пътуване на турските туристи, които след пандемията от Covid-19 са се насочили към Балканите, съобщава регионалният турски новинарски сайт АжансМаниса.

Екскурзиите на Балканите са възможност за турците да се запознаят с културата и историята на тези страни. Голям брой туристи пътуват на еднодневни посещения до България, а много туристически агенции в Истанбул, Чорлу, Текирдаг и Чанаккале пращат почти всяка седмица автобуси до български градове като София, Пловдив, Варна, Несебър и Бургас. За зимен туризъм предпочитани са Банско и Пампорово.

Макар че повечето от посетителите от Турция посещават България, за да научат нещо за културата и историята на страната, има и много такива, които искат "да видят земите на предците си", пише АжансМаниса в кореспонденция от България, озаглавена "България се превърна в любим маршрут на турските туристи", допълва БТА.

Изданието цитира посетители от Турция, които споделят впечатленията си от нашата страна.

"Хареса ми България. Много е хубаво, интересно е", споделя Онур Юнал от Чанаккале.

Мехмет Явуз от същия турски град казва, че желае децата му да видят съседните страни. "България е интересна дестинация с близостта си (до Турция) и това, че прилича много на нас", казва той.

Семейството на Мюждар и Мерием Йерсен пък е привлечено от архитектурата и добре съхранената история в Пловдив. Съпругата Мерием е с български корени по бащина линия. "Разхождам се по бащините си земи. Щастлива съм днес", споделя тя.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови