Ръст на ранните записвания по Южното Черноморие

Между 10 и 20% ръст на туристите очакват хотелиери по Южното Черноморие. По-добре се движат и ранните записвания на летовници. Те са както от българи, така и от гости от Германия, Англия, Австрия и Полша. Част от базите ще работят на миналогодишните цени на нощувките. 

Оптимистични очаквания за новия туристически сезон имат както в бази на север, така и на юг от Бургас. Николай Кирилов от управата на хотелски комплекс край Созопол очаква ръст на чужди летовници от Германия и Румъния, както и от чешкия и полския пазар. Комплексът там отваря на 26 април с български гости.

„На база миналия сезон очакванията са ни за между 10 и 20% ръст на туристите. Засега за ранни записвания имаме между 15-20%, което е много по-добре спрямо миналите години. Подготвяме седмицата преди Великден, организирали сме чудесни преживявания, с богата и разнообразна програма. Ние сме едни от малкото, които запазихме цените от миналата година“, обясни Кирилов пред БНР.

В един от големите хотелски комплекси в Слънчев бряг също ще работят на цените от миналата година. Първите летовници там ще са англичани, германци и поляци.

„Спрямо миналия сезон записвания на ранен етап са в по-голям обем, така че очакваме по-добър сезон от предходния. Разчитаме предимно на туристи от Англия и Германия, като след ковид пандемията отчитаме увеличен ръст на летовници от Полша,  Чехия и от нашата северна съседка Румъния. Вече и на българския пазар сме разпознаваеми“, казва Весела Йорданова.

Освен за празниците Великден и Гергьовден, българите предпочитат родното море през силните месеци юли и август, допълва мениджърът.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови