Третият най-голям туроператор в Европа фалира

FTI Group – третият най-голям туроператор в Европа, подаде документи за фалит. Новината обяви базираната в Германия компания.

• В понеделник FTI Group подаде документи пред регионалния съд в Мюнхен за обявяване в несъстоятелност, предадоха от агенция “Ройтерс”.

• Като причина за фалита се посочват спадащите резервации, както и множеството искове за предварителни плащания от доставчици, които компанията не може да изпълни.

• След подаването на документите, групата откри гореща линия и уебсайт за клиентите.

• Обявяването в несъстоятелност означава, че туроператорът ще трябва да отмени или да изпълни само частично всички пътувания от 4 юни, което може да засегне хиляди туристи в началото на натоварения летен сезон.

АКЦЕНТ

Министерството на външните работи на Германия заяви, че туристическата индустрия в страната и застрахователният фонд за пътувания ще се погрижат за компенсацията на засегнатите туристи. При необходимост ще бъде оказано необходимото съдействие от страна на консулствата за безопасното връщане на германските туристи от чужбина. Що се отнася до самата компания – власите ще разследват по какъв начин са били разходвани получените по време на пандемията от COVID-19 държавни средства в размер на 59.6 млн. евро.

ГОЛЯМОТО ЧИСЛО

4.1 млрд. евро. Това е размерът, на който възлизат годишните продажби на компанията през финансовата 2022-2023 г. За FTI работят 11 000 души по целия свят като компанията предлага екскурзии до повече от 40 дестинации по света, включително чрез своите 10 000 партньорски агенции в Германия.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови