Милошев: Чуждите туристи са 30% повече от м.г.

По данни на НСИ за месец май 2024 г. туристите по българското Черноморие са се увеличи с 15.9% спрямо миналата година. Чужденците са 29% спрямо миналата година.

Това заяви служебният министър на туризма Евтим Милошев пред bTV, цитиран от news.bg.

По думите му туризмът е изключителен сектор, който дава уникални възможности за България. Скъпите цени на шезлонга и чадъра се проверяват с редовни проверки, закани се Евтим Милошев. И увери - Министерство на туризма следи стриктно спазването на концесионните договори и контролът върху наемите и концесиите.

Евтим Милошев бе категоричен, че морската вода е чиста, даже "мазол на езика му излязъл да обяснява, че няма проблем с морската вода". "Всяка година ходя на българското Черноморие и много обичам да пътувам в страната", похвали се Милошев.

За временната парламентарна комисия, коятоще разследва "Исторически парк" на Ивелин Михайлов, Милошев коментира, че паркът не е регистриран като туристически обекти, не е регистриран като място за настаняване, хранене или развлечение спрямо Закона за туризма в Националния туристически регистър. Няма касация с "Исторически парк" от гледна точка на туризма.

За наградите - факт е, че Министерство на туризма е награждавало обекта цели пет пъти, но в системата за награди е, че хората гласуват за различни категории. 

"Давате ми повод, че още тази седмица, но ако има времеви хоризонт, ще назнача комисия този тип награди да се преосмислят. Министерството не трябва да организира награди, а трябва да отличава събития, обекти, неща, хора и обстоятелства по специален начин", коментира Евтим Милошев.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови