Четвърти удавник за едно денонощие на Южното Черноморие

Около 10.00 ч. днес от морето в района до х-л “Марина Санд” в Обзор е извадено тялото на удавен мъж /51-годишен чешки турист, отседнал в града/, с което случаите на удавени за едно денонощие стават четири.

Както вече съобщихме вчера след обяд от морето пред комплекс «Гардения Палас» в Поморие е извадено тялото на удавил се мъж – 64-годишен мъж от с. Луково, общ. Своге. 

В Царево пък от морето на неохраняем плаж, разположен в близост до комплекс «Лалов егрек» в местността Диньов гьол е извадено тялото на удавил се 40-годишен габровец. 

Третия случай е от Лозенец вчера следобед, когато в морето влязъл 33-годишен местен жител. Днес тялото му изплувало около 07.30 ч. на централния плаж в Лозенец. 

В тази връзка ОДМВР Бургас призовава за по-голямо внимание при къпането в коварно августовско море и съобразяване на летовниците с командите на спасителите по охраняемите плажове!

Плажната сигнализация е ясно обозначена, като при червен флаг, означаващ “висока опасност”, вълнението на морето е няколко бала или има мъртви течения. Подценяването на опасности и несъобразяването с флаговата сигнализация често води до фатални инциденти - ето защо за поредна година ОДМВР Бургас отправя превантивен апел към плажуващите да не рискуват живота си, влизайки в опасното августовско море!

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови