Плажът на Иракли с перфектни условия и спортни атракции

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Плаж "Река Вая" в местността Иракли е готов и изряден да посреща подранили летовници. За нормалното протичане на летния сезон, безопасността и комфорта на плажуващите от днес на ивицата бдят 5 спасители, на пясъка има спасителни постове, флагова сигнализация, слънцезащитни чадъри, шезлонги.

Така може да се счита, че сезонът на охраняемия плаж на Иракли е открит. 

От 1 юни, когато е официалният старт на „МОРЕ 2014”, спасителите ще влязат в пълен състав и техният брой ще стане 11. Те ще работят от 8.00 до 18.00 часа. Дежурството им ще продължи до края на месец септември, когато ще се закрие плажният сезон.

Моторни водни аткракциони в морето няма да бъдат допускани за по-голяма сигурност на къпещите се. Ивицата, отдадена за стопанисване е с дължина 600 метра. 45 процента е заетата площ на плажа, останалите 55 на сто са за свободно плажуване и разполагане на чадъри. Това лято цените на плажните екстри – чадър и шезлонг остават отново непроменени. 6 лева струва наема на сянка за цял ден, толкова е и цената на шезлонг на пясъка.

На плаж „река Вая” са осигурени водни и предупредителни знаци, целодневно медицинско обслужване - оборудвана линейка, лекар и реанимационен пункт с необходимата апаратура за оказване на първа помощ, спасителна лодка и джет. Монтирани са душове, тоалетни, санитарен възел за трудноподвижни туристи. За хората с увреждания е осигурен подход на пясъка и безплатни чадъри. На пясъка са поставени и контейнери за отпадъци. 

Плажът е почистен, заравнен и е извършено пръскане срещу кърлежи и други паразити. До края на летния сезон, третиране ще се извърши  още няколко пъти. Това ще се става по предварително утвърден график. На плажа има изградена канализация и пречиствателна станция.  Пясъчната ивица е в перфектно състояние, а регулярните проби на морската вода показват, че тя отговаря на стандартите за чистота и безопасност. 

 

За любителите на спорта има игрище за футбол и волейбол. Три заведения ще предлагат през жегите разхладителни напитки има и богато меню от морски деликатеси. 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови