Ото Шпел: България развива примитивен туризъм

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

България има голям потенциал да развива добър и интелигентен, а не примитивен туризъм. Ние сме доказателството за това как малък туроператор може да постигне резултат, удовлетворяващ и двете страни.“Това заяви Ото Шпел - управител на австрийската туроператорска фирма, по време на пресконференция в Бургас.

 

Събитието бе по повод финализирането на двугодишният проект на Съюза на пенсионерите в Австрия за пролетни почивки на възрастните хора през 2013 и 2014 г.

По думите на Шпел е нужно „само да се спре сегашната тенденция на презастрояване и търсене на посредствени туристи.Българите трябва да узреят за съзнанието, че истинският туризъм е дългосрочен, той не се прави за бързи и лесни печалби на всяка цена, а е устойчиво икономическо перо за поколения напред”.България надминава Италия като туристическа дестинация.Тази фантастична оценка бе оповестена като извадка от анкетите за оценката удовлетворението на австрийските пенсионери от почивката им в Слънчев бряг.

Шпел за пореден път подчерта, че възрастните австрийци, почивали в Слънчев бряг през двете години на проекта, са живата реклама за изграждане позитивна нагласа към България в Австрия.„Основният проблем е лошата представа за страната ви в момента, като евтина и нискокласна дестинация. Имаме обаче много идеи за България. Туризмът е въпрос на генерации – да се привличат правилните гости и това да продължава и след десет, и след петдесет години.“По думите на туроператора интелигентният туризъм изисква да е доволна и пристигащата, и приемащата страна.

За целта от от България се иска институциите, от които зависи развитието на туризма да осъзнаят, че е нужен баланс между сграден фонд и природа.„Нашите туристи са хора от висока класа и те особено ценят природните красоти на една дестинация.Особено много им харесват допълнителните екскурзии в Странджа планина.Тези прекрасни запазени места се продават най-силно.”, каза още Ото Шпел.

Близо 14 хиляди са австрийските пенсионери, които станаха своеобразни посланици на България в Европа, след престоя си в Слънчев бряг.Всички те са изключително впечатлени от условията, които са им предоставени тук, от специално подготвените за тях програми, както и от отношението, проявявано от домакините и ръководството на комплекса.Крайният оборот от почивката им е близо 10 млн.лева, а рекламата на България, направена в Австрия чрез медиите се равнява на около 1.5 млн. лева. 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови