Наплив на туристи в БГ затвор

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Сградата, в която е уредена експозицията на Музея за история на Варна е преустроена през 1851 година за Белгийско консулство. По-късно е била превърната в хотел, а от края на XIX в. до 1929 г. се използва за затвор.

 

Музеят се създава през 1969 г. Експозицията е разположена на три етажа с обща площ от 600 кв.м и проследява развитието на Варна като първостепенен пристанищен, търговско-индустриален, културно-просветен и курортен център в годините 1878-1939 година.

В Музея за история на Варна посетителите ще се запознаят с единствената си по рода експозиция в страната, разкриваща атмосферата на стара Варна в периода 1878-1939 година. В залите са възстановени с оригинални предмети, занаятчийски ателиета, хотелска стая, сладкарница, гостилница, фотографско ателие, адвокатска кантора, шапкарски магазин, книжарница, магазин за детски играчки, магазин за радиоапарати, кът от плажа с кабинка за преобличане, изработена от тръстика гостна, и вътрешен двор на варненска къща.

Показано е изграждането на европейския архитектурен облик на града и превръщането на Варна в международно морско курортно средище и лятна столица на българската култура. Изложени са оригинални снимки на стари сгради и улици, образци от архитектурни елементи, предмети от двореца "Евксиноград" и много други любопитни предмети от близкото минало.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови