Вече искат 600 лв. глоба за балконинг

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Балконинг – това е основният проблем, който очакват хотелиерите през този сезон по Черноморието. Затова те настояват за скачане от балконите глоби до 600 лева. Само преди две седмици санкцията, около която се обединиха беше 300 лв.

 

Най-често до забавлението „балконинг” се стига след дълго обикаляне на групи младежи по заведения и употребата на огромно количество алкохол. Според хотелиерите край на това може да се сложи само със солени глоби за непристойно поведение. За подобни прояви в чужбина отдавна се налагат глоби.

„В Испания и другите курорти е същото. Там от 200 до 500 евро стига на турист. Но в България не знам дали е приложимо, защото туристите, които идват, са малко по-нисък клас и не знам дали идват с такава сума, която може да покрие тази глоба”, казва хотелиерът Слави Панайотов пред Нова телевизия. Затова с туроператори ще се мисли и за варианта при установен опит за нарушаване на обществения ред да бъде прекъсвана почивката на виновния турист. Хотелиерите очакват да бъдат командировани и достатъчно полицаи. 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови