Западните туристи мислят България за част от СССР

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Украинската криза оказва влияние върху записванията за летния туристически сезон от западния пазар. Това заяви Калин Драганов, член на Управителния съвет на АБТТА. По думите му, ако преди два месеца се е забелязвал спад от 15% на пазара на записванията за летния сезон, то в момента e отчетен спад от 30% на холандския пазар.

 

"Доколкото знам от колегите, положението на скандинавския и немския пазар, също не е по-добро. Кризата в Украйна определено оказва много лошо влияние на записванията от западния пазар”, поясни той, като обясни, че е рано да се каже - как се развиват нещата на руския пазар, тъй като при тях записванията за летния сезон започват по-късно.

"За съжаление, записванията от западния пазар тръгнаха зле, и ако Министерството на икономиката енергетиката и туризма, не неправи нещо в тази връзка, сезонът ще бъде доста опорочен”, каза той.

Драганов заяви, че от Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти настояват за реклама, в която изрично да бъде пояснено, че страната ни вече не е част от СССР, а от Европейския съюз, тъй като според него този факт се знае от твърде малко хора в Западна Европа.

"Те все още ни свързват с Русия, като правят връзката, че Черно море е едва ли не - територия, на която ще се водят военни действия”, каза Калин Драганов. По думите му, това се оказва катастрофално за записванията в България.

Той подчерта, че към момента хората се страхуват да идват в България, заради събитията в Украйна, особено заради тези събития, които са в Славянск.

"Това ще доведе до един много лош летен сезон за България", прогнозира той.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови