Слънчев бряг и Мармарис в битка за английските туристи

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Масов наплив от английски туристи очаква родното Черноморие, като най-предпочитан се оказва Слънчев бряг. Причината е, че екскурзия в българския курорт струва на британския турист само 43 паунда на ден.

 

В цената са включени вечеря и свободна консумация на алкохол. За сравнение за ден престой в италианските курорти Тоскана и Соренто англичаните трябва да бръкнат в джобовете си с повече от 100 паунда за 1 ден.

След Слънчев бряг в класацията за място за най-евтина почивка се нарежда турският курорт Мармарис. Там цените варират около 53 паунда на ден. Разликата идва от по-скъпия алкохол в турския курорт, което определя и огромния интерес на британските младежи към Слънчев бряг.

Жителите на Острова харчат средно по 500 паунда за екскурзиите си извън граница. Половината от 5136 възрастни хора, които планират ваканцията си, казват, че основна причина да прекарат свободното си време в чужбина е лошото време в родната им страна.За младите британски туристи основният мотив е купона и количеството алкохол.

От началото на световната икономическа криза през 2009 г. цените на курортите като цяло на спаднали с 40%,припомня Express Star.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови