Без ТИР-ове и ремонти по пътищата днес

Пълна мобилизация на всички отговорни служби, за да се гарантира безпроблемно придвижване в навечерието на четирите почивни дни за Великден, ще има днес. От Пътната полиция съобщиха, че имат готовност да изпратят служители да регулират трафика на всички ключови места - входно-изходни артерии в големите градове и пътищата, които се използват най-активно.

За улеснение на трафика през Владая днес ще има две ленти за излизащите от София. По време на великденските празници ремонтни дейности по питащата няма да се извършват. При необходимост може да има само неотложни дейности, свързани с безопасността на движението.

Натоварването по границите може да се провери он-лайн

По традиция много българи ще изберат да почиват в чужбина и от гранична полиция обещаха на всеки два часа да пускат на сайта си информация за натоварването на граничните пунктове. За пътуващите към Гърция, съветът е да не се използват само най-популярните ГКПП - Маказа и Кулата, но по-малки пунктове.

Пътуващите в Гърция трябва да имат предвид, че с промени в Закона за движение по пътищата отпада възможността да се плащат глобите с 50% отстъпка, ако това се направи в рамките на месец. Актуализирани са и част от санкциите.

По-сериозни глоби от началото на седмицата се налагат и в Сърбия, предупредиха вчера от българското посолство в Белград.

Новите технологии в помощ на пътуването

При избора на най-подходящия маршрут за великденското пътуване помощ могат да окажат и новите технологии. Гугъл мапс (Google maps) дава доста добра информация за трафика, като предлага и най-подходящия, предвид натоварването на пътя маршрут.

Подобни функции има и мобилното приложение "Уейз" (Waze). Предимството при него е, че предупреждава за катастрофи, ремонти, необичайни събития на пътя, патрули на пътната полиция и други. Данните се подават от самите потребите през приложението и се актуализират доста бързо.

Възстановено е движението на всички МПС по АМ "Тракия" в участъка от Ямбол до Бургас, по път I-6 Гурково - Сливен - Карнобат - Бургас и през Ришки проход.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови