Уикендът ще е топъл с краткотрайни валежи

Уикендът в България ще бъде топъл. Очаква се на места да има краткотрайни валежи, но те няма да са силни. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Днес преди обяд над повечето райони в страната ще има разкъсана облачност. След обяд и до полунощ отново ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни, в отделни райони интензивни валежи, придружени от гръмотевици и временни усилвания на вятъра. Очакват се и градушки.

Температурите слабо ще се повишат, но ще останат по-ниски от обичайните за месеца. Максималните показатели ще са между 28 и 33 градуса.

Над Черноморието преди обяд ще има временни разкъсвания на облачността. Около и след обяд облачността, купеста и купесто-дъждовна, ще е значителна. Температурата на морската вода ще е 25-27 градуса.

На много места в планините ще превали и прегърми. Има условия за локални интензивни валежи.

В неделя главно след обяд и до полунощ, ще има краткотрайни, в отделни райони интензивни валежи, придружени и с гръмотевици. Възможни са и градушки. Преди обяд ще е слънчево.

Температурите ще останат малко по-ниски от обичайните за периода, като преобладаващите максимални стойности ще са между 27 и 32 градуса.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови