Френски съд ще реши кога Баневи ще бъдат върнати у нас

Вътрешният министър заяви, че МВР не работи срещу конкретни семейства

След като някой е арестуван, това означава, че има достатъчно данни за извършено престъпление. Подробности няма да разгласявам, защото и в момента се провеждат процесуално-следствени действия под надзора на специализираната прокуратура. Това обяви в Кърджали министърът на вътрешните работи Младен Маринов по повод ареста на семейство Баневи във Франция.

"Когато работим, ние не работим срещу семейства или срещу конкретни лица. Ние работим по извършено престъпление и стигаме до извършителя", каза още Маринов. Министърът поясни, че от прокуратурата са водещи в разследването и нямал право той да дава данни по случая.

Според Младен Маринов арестуваните ще бъдат доведени в България, когато реши френският съд, след като бъдат представени всички документи от българска страна по механизма за международна правна помощ.

Семейство Баневи са свързани с туризма по Черноморието, къзето развиваха своя бизнес.

Имот, собственост на "Хелио-тур-с" АД, зад която стои милионера Николай Банев, бе обявено неколкократно за публична продажба от частен съдебен изпълнител. Заведението е разположено ул. "Републиканска" в Созопол. 

Дълговете на Николай Банев от дълго време не са  тайна, след като той загуби последвоателно къмпинг "Градина" и къмпинг "Каваците". Дълго време те се експлоатираха от „Хелио-тур-с" АД. 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови