С 90 км/ч по магистралата

Магистрала ли е магистрала Тракия, питат се шофьорите, които често пътуват по аутобана.

Повече от месец в цялата отсечката от Чирпан до Стара Загора е въведено ограничение 90 километра в час. То е заради неравностите по пътя, съобщиха от Агенция Пътна инфраструктура, но за ремонт нищо не споменаха.

Ограничението бе въведено на 24 септември.

Табелите, указващи, че трябва да се намали скоростта до 90 км в час, са разположени на всеки два километра от ограничения участък.

Неравностите по магистралата от Пловдив към Стара Загора са доста, но ограничението за движение с 90 км  важи за 40 километра от трасетo – от 168 километър, който започва малко след отбивката за магистрала "Марица" и продължава до 208 км.

Колко време ще трае ограничението и кога трасето ще бъде ремонтирано са въпроси, на които няма кой да отговори.

Това не е единственият проблемен участък по магистралата. Част от нея е поправяна частично с едри кръпки, заради които също трябва да се кара бавно.

Отсечката Бургас – Карнобат пък е известна като „лятната магистрала“. Причината за това е, че при всеки по-голям снеговалеж стават навявания и АПИ я затваря. Не помагат нито рехавите преградки, които се поставят в полето, нито редицата проскубани кипариси, които засадиха миналата есен.

Текст и снимка: Ирина ГЕНОВА

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови