Ето как изглеждат новите кипариси по АМ Тракия

След като половината кипариси на АМ Тракия пропаднаха и сложиха 110 нови, снегозащитният зелен пояс продължава да е проскубан и нефункциониращ.

Снимките са направени днес на км 330 от аутобана, свързващ София и Бургас. На фотосите ясно се виждат стари и новозасадени кипариси. Забелязват се и балите слама зад тях и колчетата, които ги подпират.

Цялата бутафорно-клошарска конструкция не е нито естетична, нито функционална.

Както вече неколкократно информирахме, половината от иголистните дръвчета, предназначени да пазят от снегонавявания, загинаха поради липсата на професионализъм и поддържане.

През ноември 2017 г. бяха засадени 300 кипариса, като стойността им бе 67 000 лв., платени от бюджета на Агенция пътна инфраструктура. Поливането им през вегетационния период струва не по-малко от 20 000 лв.

През декември 2018 г. се хвърлиха отново десетки хиляди лв. за попълване на пропадналите растения. На всичкото отгоре ефектът е нулев добре, че не валя сняг.

През пролетта на следващата година ще бъде направена нова инвентаризация на зелената стена, съобщиха от АПИ преди месец.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА ЧЕТЕТЕ ТУК!

Текст и снимки: Ирина ГЕНОВА

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови