Ремонти по пътищата до морето ще се точат през лятото

Ударни ремонти по пътя за морето поне на пет места ще късат нервите на шофьорите до самото началото на летния туристически сезон,

пише „Телеграф”. Целта е почти всички дейности да са свършили до лятото, съобщиха от пътната агенция. 

До 1 юли ще продължат плановите ремонти по пътищата в Бургаска област, в това число и по трасетата към морските курорти. Най-критична се очертава отново отсечката Бургас-Слънчев бряг. 

През следващите два-три месеца там се очаква голямо натоварване и вероятно ежедневни задръствания заради ремонтни дейности по платното, които вече са започнали. В момента движението по пътя Слънчев бряг-Бургас в района на обхода на гр. Поморие от км. 222+289.41 до км. 224+962.32 по съществуващ път се осъществява с повишено внимание поради изграждане на второ пътно платно. Движението на МПС се организира в двете новоизградени платна, като скоростта на движение е намалена до 50 км/ч в участъците на съществуващите кръстовища. 

Според предварителните разчети ремонтите ще продължат до 1 юли, но не е изключено да продължат и след това. В момента със средства от републиканския бюджет и фондовете на Европейския съюз се ремонтират близо 800 км. от републиканската пътна мрежа. 

Основният ремонт на виадукт „Звездица” на АМ „Черно море” е в заключителен етап и предстои пускане на движението преди лятото. До началото на активния туристически сезон ще завършат ремонтите на съоръженията на АМ „Тракия”, заради които в момента е ограничено движението в платното за Бургас на виадуктите при 13-ти, 15-ти и 20-ти км. и моста над р. Елшишка. 

На обектите се работи изключително интензивно, включително в празничните и почивни дни, за да може предвидените дейности да завършат колкото се може по-скоро. 

За улеснение на трафика в края на работната седмица в петък и събота има две ленти за Бургас и една за София в участъците с ремонт, а в края на уикенда лентите съответно са две за София и една за Бургас. 

На виадуктите се ремонтират пътните плочи, греди, дилатационни фуги и тротоарни блокове, хидроизолация, ще бъде положена нова асфалтова настилка, маркировка и монтирани нови предпазни парапети и мантинели. 

До края на тази година се предвижда да стартира ремонтът на виадуктите при 17-ти и 18-ти км. на АМ „Тракия” в посока София. Ремонтът ще започне през септември, за да не се възпрепятства пътуването през лятото.  

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови