На първия учебен ден: Дарения вместо цветя

В навечерието на първия учебен ден множество екипи на училища поведоха кампании и инициативи за подобряване на учебната среда,

за събиране на дарения за болни деца и изобщо за създаване на добри дела. 

„Истинското богатство за човека е доброто, което е сторено за другия“. Това е благородната инициатива, инициатори на която са пловдивското ОУ „Екзарх Антим I“ съвместно с Държавна агенция за закрила на детето (ДАЗД). 

Школото призовава всеки техен възпитаник на учебното заведение да подари любима книга на дете на своята възраст, като събственоръчно напише послание за доброто, "защото словото пребивава от род в род".

"Очакваме вашите книги с послания и опаковани на 16.09.19 г. - първия учебен ден", приканват от училището. Събраните книги ще бъдат предадени на доктор Елеонора Лилова - председател на ДАЗД. Тя, от своя страна, ще ги предаде на връстниците им. 

"Вярваме, че Вашите послания ще стоплят техните сърца и души!", изразяват надеждата си от школото в Пловдив.

В Асеновград пък ОУ "Христо Ботев" създаде инициатива "Не за учителите цветя, а за децата място за игра". 

"Очакваме Ви на 16.09.19 г. в 09:00 ч. в училищния двор за тържествено откриване на новата учебна година. Ние, учителите на този ден по традиция получаваме много цветя, като признание за труда ни. 

Уважаеми родители, ако сте предвидили пари за цветя, дарете ги за облагородяване на пространството за игра в двора на училището", приканват преподавателите от асеновградското школо. И уточняват, че дарителската кутия ще бъде поставена във фоайето на първия етаж в голямата сграда на ОУ "Христо Ботев".

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови