ТИР-ове превозват тръбите за Турски поток по АМ Тракия

Тежкотоварни камиони пренасят тръбите за Турски поток по автомагистрала „Тракия“, видя meduzata.com.

Частите за газовия хъб „Балкански поток“ се транспортират от Бургас към Ямболска област. ТИР-овете правят непрекъснато курсове с тръби от края на септември м.г.

Близо 18 хил. са доставените до момента тръби, а според правителствената информация, строителството върви в срок и няма да има забавяне.

На 19 септември, само ден след подписването на договора със саудитския консорциум "Аркад", започнаха да се полагат тръбите по трасето на "Турски поток" през България. 

Милиард евро ще дойдат от Саудитска Арабия за строителството на обекта у нас. Да договорят газопровод от Турция за Западна Европа искаха и България, и Гърция. След подписаното споразумение страната ни ще пренася руския газ през Сърбия за Австрия. 

На българска земя пътят на „Балкански поток” е маршрутът, който беше предвиден за спрения „Южен поток”. Това е разклонението на големия проект, който трябва да докара газа до Западна Европа.

До май 2021 година, ако сроковете се спазят, би трябвало синьо гориво да потече от Русия през Турция и България за Сърбия.

Текст и снимка: meduzata.com

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови