Решено: Отварят барове и дискотеки 

От понеделник (15 юни 20 г.) отварят нощни и пиано барове и дискотеки.

Това става ясно от заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, публикувана на официалната интернет страница на ведомството. 

В нея се описват забраните, наложени за следващите 2 седмици, като в тях не фигурира посещението на заведенията. 

"По разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов, министърът на здравеопазването, днес, 13 юни 20 г., издаде нова заповед, на основание на която от 15-ти юни, понеделник, дискотеките, нощните клубове и пиано-баровете могат да възобновят дейността си. Изискването е да бъдат спазвани въведените в страната противоепидемични мерки", се казва в съобщение до медиите от пресцентъра на здравното министерство. 

Ананиев издаде и още една заповед - за лицата, пристигащи в България от Кралство Нидерландия. За тях няма да важи 14-дневната карантина. Карантинните мерки остават за всички, които пристигат на територията на Република България от Кралство Швеция, Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия, Кралство Белгия и Република Португалия, както и от всички трети страни, с изключение на Република Сърбия, Босна и Херцеговина, и Черна гора. 

Това изменение се прави в издадена заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, която влиза в сила от 15 юни.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови