Инспектират качеството на ремонта на АМ Тракия край Чирпан

Проверката е на експерти от Европейския център за транспортни политики

Експерти от Европейския център за транспортни политики днес оглеждат отсечката до Чирпан. Ще проверяват дали и как се прилагат обявените технологии от АПИ за ремонта на магистралата, качеството на полаганите материали и съответствието им с обявените по обществената поръчка.

Целта на проверката е да не се стига до поредно пропадане на магистралата, какъвто е и поводът за ремонта на поредните 16 километра от нея.

"Днес ще проверим начините, по които се извършва строителството на магистралата. Целта е да успокоим гражданите или ако има забележки, да ги отправим където е необходимо. Лично аз смятам, че трябва да се спре със спекулациите по отношение на ремонта на тази отсечка. Той беше изключително нужен и ние приветстваме, че се случва", обясни в ефира на Нова ТВ експертът към Европейския център за транспортни политики Даниела Русинова.  

Тя обясни още, че на база това, което вижда, всички изисквания за извършването на ремонта се спазват и се влагат съвременни технологии.

"Идваме на място след получени сигнали, за да се проверим всичко, за което ни пишат. Трябва да кажем, че усилията, които се влагат в този участък, на този етап, са забележителни", допълни Русинова.

 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови