Напусна ни бургаската журналистка Мария Николаева

Тя бе толкова отдадена на своята професия, че работеше дори и тази нощ, която се оказа последната в живота ѝ

На 47 години ни напусна внезапно тази нощ нашата колежка Мария Николаева, съобщава Блиц. Журналистката, отдадена на своята професия, е починала в съня си точно месец преди рождения си ден.

На 13 май тя щеше да навърши 48 години. Мария Николаева е майка на две пораснали момчета, а скоро щеше да стане и баба. Тя бе обичана и ценена от всички в редакцията със своята лъчезарност, чувство за хумор, неповторим талант за писане, умения да общува и обаятелна харизма, с която създаваше неповторими интервюта и материали.

От дете Мария мечтае да стане журналист, като кариерата й започва като радиоводещ в бургаско радио. След това тя придобива богат опит в редица медии. Мария е и разследващ журналист, създал интервюта с едни от най-знаковите личности от политическия, обществения и дори подземния свят.

Мария Николаева бе толкова отдадена на своята професия, че работеше дори и тази нощ, която се оказа последната в живота ѝ. 

Бургас ще я помни още от началото на кариерата й като водещ журналист в местното радио "Гларус". Двамата с колегата й Боян Станилов бяха сред емблемите на първата реална журналистика, която можеше да се направи в демократични условия в периода 1995-1999 година.

След това Николаева замина за столицата, където отдаде най-плодоносната част от живота си на професията, името й се свързва с едни от най-качествените разследвания, репортажи и коментари в национални печатни издания.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови