Слънчево и топло, живакът скача над 30°

По морето градусите ще са между 20° и 24°

Слънчево ще е днес, преди обяд с разкъсана висока облачност. Ще духа слаб юг-югозападен вятър.

Дневните температури още ще се повишат и максималните ще са между 27° и 32°, малко по-ниски по Черноморието. Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и ще остане почти без промяна, сочи прогнозата на НИМХ.

По Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа слаб югозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще са между 20° и 24°. Температурата на морската вода е между 13° и 16°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще е предимно слънчево. Ще духа умерен югозападен, по-високите части западен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 22°, на 2000 метра - около 13°.

И през следващите два дни времето ще бъде предимно слънчево, с развитие на купеста облачност, в понеделник над повече райони, а във вторник главно в следобедните часове над планините, но вероятността за валежи е малка. Вятърът ще е слаб до умерен, в понеделник сутринта североизточен, постепенно ще стане източен, във вторник - югоизточен.

Максималните температури ще са около и над 30°, първия ден в Източна България по-ниски. В сряда над Западна България ще се развива по-мощна купесто-дъждовна облачност, на места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Дневните температури слабо ще се понижат.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови