Температурите падат до минус 7°, снеговалежът продължава 

Предупреждението за обилни снеговалежи остава в сила за Източните Родопи, предаде БНТ.

В останалата част от страната валежите ще отслабват, но ще остане ветровито и освен по планинските проходи, условия за навявания ще има и на места в Югоизточна България. Минималните температури днес ще са между минус 7° и минус 2°, в София – около минус 7°, максималните - между минус 3° и 2°, в югозападните райони – от 5° до 7°.

Днес по-значителна облачност и слаб сняг ще има все още в Дунавската равнина, по високите полета на Западна България и крайните югоизточни райони. В останалата част от страната ще преобладава слънчево време, а вятърът ще отслабне.

Ветровито и с максимални температури около нулата ще бъде по Черноморието. По-късно през деня североизточният вятър ще отслабва, а и валежите постепенно ще спират, най-късно по южното крайбрежие.

На много места в планините преди обяд все още ще превалява сняг, но и там валежите бързо ще спрат и облачността ще се разкъсва. По-значителна ще се задържи над Странджа и Сакар. Ще духа силен, по билата бурен североизточен вятър и по старопланинските проходи ще има навявания. Максималните температури в курортите ще паднат до около минус 5°, минус 7°.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови